Met Messenger funnels versnel je het proces van lead naar klant!

Waarom gebruik je Messenger marketing?

Je gebruikt ManyChat, en daarmee Facebook Messenger, omdat men vertrouwd is met Facebook. Het voelt voor iedereen natuurlijk om een gesprek te voeren via dit medium. Iedereen doet dit namelijk dagelijks.

Hierdoor is het voor mensen een kleine stap om het gesprek aan te gaan via Messenger als je ze dit aanbiedt. Hierdoor zullen meer mensen een gesprek starten dan wanneer je ze vraagt te mailen. Echter verwacht men dat ze via Messenger snel een reactie krijgen. Doordat je niet non-stop achter je Messenger wilt zitten of dit wilt uitbesteden heb je ManyChat nodig.

ManyChat voert alle gesprekken automatisch. Je kan standaard vragen of antwoorden instellen die iemand geeft op wat de ManyChat bot zegt. Aan de hand van deze antwoorden reageert je bot weer. Op deze manier kan je iemand de antwoorden geven die hij/zij nodig heeft. Zonder dat jij het gesprek hoeft te voeren. De informatie die iemand geeft kan je vervolgens weer opslaan en bewaren als lead. Aan de hand van zijn antwoorden weet je bijvoorbeeld waar die in geïnteresseerd is. Dit is weer bruikbaar voor je hoe je deze persoon verder benaderd.

Daarnaast bouw je een Messenger lijst op. Iedereen die een gesprek start wordt gekoppeld aan je account. Net zoals met een email lijst kan je deze vervolgens in grote getalen tegelijk een bericht sturen. De open rates en respons rates zijn hiervoor extreem hoog vergeleken met mail. Open rates zijn gemiddeld bijvoorbeeld rond de 95%.

Een Messenger funnel levert je het volgende op:

  • Laat je contactenlijst groeien
  • Optimaliseert de customer journey
  • Draagt bij aan consumentenvertrouwen
  • Maakt van een bezoeker zeer snel een klant
  • Zorgt voor conversies
  • Is kosteneffectief

Klaar voor meer klanten? Hier kunnen we jou mee helpen!

Het schrijven van content

De berichten vormen de basis van de funnel. Door met gerichte content in te spelen op de fase waarin de klant zich bevindt, trek je de klanten moeiteloos door het aankoopproces heen. Een combinatie van waarde toevoegen en sales is waar het om draait!

Het bouwen van de funnel

Met de berichten alleen staat de funnel nog niet. Je wil dat de klanten de berichten op het juiste moment en in de juiste volgorde ontvangen, en dat deze inspelen op het proces van de individuele klant. En dat allemaal geautomatiseerd zodat je er nauwelijks omkijken naar hebt.

Het genereren van leads

Nu de funnel staat, wil je natuurlijk ook dat potentiële klanten in de funnel terecht komen. Dat kan onder andere door gerichte advertenties. Als je adverteren combineert met Messenger marketing, dan heb je pas echt een gouden succesformule in handen.

De techniek, de flow, de juiste teksten in de juiste volgorde en een passend aanbod: bij het bouwen van een goede funnel komt een hoop kijken. Kennis van de psychologie van de klant, goede copywriting skills en bekendheid met Messenger marketing software zijn daarbij cruciaal. Het lijkt simpel, maar het bouwen van een funnel die ook echt conversies oplevert is een specialisatie.

Hoe fijn zou het zijn als jij het bouwen van je funnel zou kunnen uitbesteden?
Wij zorgen ervoor dat alles goed staat en voorzien je van een rapportage.
De rest gebeurt als vanzelf!

Wil jij jouw bezoekers omzetten tot klant?

Laat ons jouw Messenger marketing funnel bouwen. Dan komen de klanten vanzelf en kun jij je concentreren op waar jij goed in bent. Dat doen wij ook!