HOE 5% VAN MIJN 67 LEADS KLANT ZIJN GEWORDEN: LEES VERDER OVER HET SUCCES VAN STEVE

Maak kennis met Steve De Pauw. Steve is werkzaam bij Herbalife, een Amerikaans internationaal bedrijf voor gezonde voeding en voedingssupplementen. Met het doorlopen van de Online Flowhouse training heeft hij met zijn eerste twee testcampagnes 100% openrate behaald en binnen een week al 5% van zijn respons klant gemaakt.

“Ik merkte dat de verschuiving van offline naar online ook steeds meer van toepassing was op Herbalife. Het is 2019, en online is nu eenmaal iets wat er enorm op vooruit gaat. Ik wist, ik moest de manier van werken en klantencontact vernieuwen, optimaliseren en moderniseren.

Ik raakte in contact met Manychat. Ik bedacht mij eerst dat ik dit systeem zelf kon gaan ontdekken en programmeren. Al vrij snel kwam ik er achter dat dit mij veel tijd kostte, en tijd is geld. Steven, daarentegen, had het al startklaar staan. Geen tijd meer te verspillen, ik ben meteen aan de slag gegaan, startend met de Gratis Messenger workshop. Ik vond het fantastisch! Met de eerste uitwerkingen kreeg ik niet alleen van het team, maar ook van klanten enthousiaste reacties.

Ik heb twee testcampagnes gemaakt. De eerste testcampagne was een weggever in de vorm van een e-book. Hierbij konden zij een keuze maken tussen verschillende e-books, zodat er een duidelijke opsplitsing was van de doelgroep. Vervolgens komen zij terecht in de sequence waarbij ze zich kunnen aanmelden voor een proefpakket om Herbalife gratis te kunnen testen. Op deze manier zitten zij niet alleen in de Messenger Lijst, maar ook de Mailinglijst. Campagne twee, was een sequence met een link waarbij er rechtstreeks werd doorgestuurd naar het proefpakket.

Beide campagnes hebben een week gelopen en de resultaten zijn fenomenaal. Ik heb 67 mensen binnengehaald met een 100% open rate. Van de 67 leads is al 5% klant geworden. 

In de nabije toekomst ga ik zoveel mogelijk tools en kennis uit de training halen, die ik weer kan doorgeven aan mijn team om zo mijn bedrijf optimaliseren. Ik ga zoveel mogelijk zelf uitproberen om zo te kijken wat het beste zal gaan werken.

Door het doorlopen van het Online Marketing MasterHouse training center kwam ik erachter dat de basis van Manychat je al heel ver kan brengen. Ondanks dat ik een vrij technisch man ben, kan eigenlijk iedereen dit zelf doen. Door de video’s krijg je honderd duizend ideeën, en als je wilt kun je ze allemaal testen. Mijn advies: schrijf je in! Als je alle video’s stap voor stap volgt, kan er in principe niks mis gaan. En anders, kun je altijd je vraag in de community stellen, dan is het ook opgelost.”

Wil je net als Steve knallen met Facebook Messenger?

Elke maand help ik een selectief groepje ondernemers met het opzetten van een winstgevende Facebook Messenger strategie. In het Online Marketing MasterHouse training center krijg je toegang tot mijn tools, templates en kant-en-klare campagnes.